Greek Albanian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Dutch English Finnish French German Italian Japanese Korean Norwegian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish

dimosposotsanisheader

Βλάχος Ανέστης (Ηθοποιός)

Share

vlaxos anestisΓεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία Το κορίτσι με τα μαύρα, όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο "Θάψτε τους νεκρούς", (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία Αυτόπτης μάρτυρας Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση.

Με τον Ξανθόπουλο υπήρξε κουμπάρος (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος) και αχώριστος φίλος. Έπαιξε μαζί του σε 10 ταινίες. Έκανε και μια guest εμφάνιση στην Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου, στο ρόλο... της αρκούδας!

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA & http://90lepta.com

Φιλμογραφία

  1. Η σκόνη που πέφτει... (2004) [Χρηστίδης]
  2. Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Ηλίας]
  3. Πανικός στα σχολεία (1982) [Μάρκος Αυγέρης]
  4. Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Γιάγκος]
  5. Ο σεξοκυνηγός (1981) [(αγροφύλακας)]
  6. Έξοδος κινδύνου (1980) ["Βλογιοκομμένος"]
  7. Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ανδρέας Κούμαρης]
  8. Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Απόστολος]
  9. Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980) [(εφοριακός)]
  10. Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
  11. Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Καραντούφας]
  12. Conflict of emotions / Αδιέξοδο (1970) [Βασίλης]
  13. Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) [Παναγής]
  14. Η σφραγίδα του Θεού (1969) [Παναγής]
  15. Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Ανέστης]
  16. Κιέριον (1968) [Έμος Βαγενάς]
  17. Ξεριζωμένη γενηά (1968) [Λουκάς]
  18. Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
  19. Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [Γιώργης Ντάκας]
  20. Ο φόβος (1966) [Ανέστης Κανάλης]
  21. Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Παύλος]
  22. Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Μένιος]
  23. Η μοίρα του αθώου (1965)
  24. Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [Αλέκος]
  25. Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [(κλητήρας)]
  26. Διωγμός (1964) [Μιχάλης]
  27. Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
  28. Λόλα (1964) [Ρέλιας]
  29. Το "τεμπελόσκυλο" (1963) [Ανέστης]
  30. Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963)
  31. Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Ανέστης]
  32. Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)
  33. Το ποτάμι (1960)
  34. Για το ψωμί και τον έρωτα / Συννεφιασμένη Κυριακή (1957) [Δημήτρης]
  35. Το κορίτσι με τα μαύρα (1956) [Μήτσος]

Ο Ανέστης Βλάχος και ο Νίκος Ξανθόπουλος έπαιξαν μαζί σε 8 ταινίες: Το Σπίτι της Ηδονής - Οι Επικίνδυνοι - Ζητιάνος μιας Αγάπης - Απόκληροι της Κοινωνίας - Ο Κατατρεγμένος - Σκλάβοι της Μοίρας - Η Καρδιά ενός Αλήτη - Ξεριζωμένη Γενιά - Για την Τιμή και τον Έρωτα - Σφραγίδα του Θεού.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Σάββατο 6/01/2018 έως Δευτέρα 8/01/2018
Τοπικό Έθιμο: Μπάμπιντεν 6-7-8 Ιανουαρίου
Περιοχή: Τ.Κ. Πετρούσας

Σάββατο 6/01/2018 έως Δευτέρα 8/01/2018
Τοπικό Έθιμο: Μπαμπούγερα 6-7-8 Ιανουαρίου
Περιοχή: Τ.Κ. Καλής Βρύσης

Σάββατο 6/01/2018 έως Δευτέρα 8/01/2018
Τοπικό Έθιμο: Νταβανίσκα 6-7-8 Ιανουαρίου
Περιοχή: Τ.Κ. Πύργων