Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Πρόληψη Εγκεφαλικών Επεισοδίων»Την ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Προσοτσάνης, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Προσοτσάνης.

Η προσέλευση των μελών του ΚΑΠΗ ήταν μεγάλη. Η ενημέρωση των παρευρισκόμενων έγινε από τον κ. Δημήτρη ΠαπαδόπουλοΓενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης και τον κ. Ανδρέα Ξάνθη παθολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όσον αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές τις πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης.Υπενθυμίζοντας ακόμη, τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή στην αύξηση των παραγόντων κινδύνου για την πρόκληση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η οποία τιμάται και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις δομές ΕΨΥΚΑ Δ.Προσοτσάνης ενημερωτική δράση στο ΚΑΠΗ της τοπικής κοινότητας.

Η κα Ελευθερία Σατικίδου, ψυχολόγος των δομών αναφέρθηκε στη κατάθλιψη της Τρίτης Ηλικίας, στον εντοπισμό των συμπτωμάτων, στην πρόληψη και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου. Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο υλικό και ακολούθησε συζήτηση σχετική με τη θεματολογία της ημέρας. Το κοινό της Τρίτης Ηλικίας ανταποκρίθηκε θετικά και συμμετείχε ενεργά, με έκδηλο το ενδιαφέρον καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης.

Οι στόχοι της δράσης αφορούσαν την ενημέρωση, πρόληψη, ενδυνάμωση, κινητοποίηση της ομάδας των ανθρώπων που διανύουν τη περίοδο της Τρίτης Ηλικίας, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση του φόβου της αποδοχής της νόσου από τους πάσχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Προσοτσάνης για την τόσο σημαντική και ουσιαστική συνεργασία μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι στα τόσα χρόνια δραστηριοποίησής μας στο χώρο της ψυχικής υγείας ο Δήμος Προσοτσάνης, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλουμε ως προς την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας καθώς επίσης συμβάλλει και ενισχύει με κάθε τρόπο το όραμά μας ως προς την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η συνεργασία αυτή μας τιμά ιδιαίτερα.