dimosposotsanisheader

Αρχική Δημαρχείο Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Προσοτσάνης
Powered by mod LCA

Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Προσοτσάνης

grafeiotypou2 

Στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης στις 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:30 παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου ορκίστηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Προσοτσάνης καθώς και οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι Δημοτικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Προσοτσάνης.

 

Ομιλία Δημάρχου κ.Λύσσελη:

 

Μετά την εντολή των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Μάη, ορκίστηκε πριν από λίγο ενώπιων σας η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης.

 

Ορκιστήκαμε εμείς οι 72 άνθρωποι που τα επόμενα 5 χρόνια θα διοικήσουμε το Δήμο Προσοτσάνης, ο καθένας από τη θέση που του ανατέθηκε με τη λαϊκή εντολή.

 

Ο όρκος μας θεωρώ πως πραγματοποιείται σε μία κρισιμότατη περίοδο για το Δήμο μας αλλά και για τη χώρα γενικότερα και αυτό γιατί βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο ώστε να ξεπεράσουμε τη σημαντικότατη κρίση που περνά η πολιτική στον τόπο μας. Είναι απολύτως φανερό πως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια τους πολιτικούς και πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές έχουν δίκαιο. Όμως χωρίς πολιτική οι κοινωνίες δεν έχουν μέλλον.

 

Τη χαμένη λοιπόν αξιοπιστία της πολιτικής έρχεται να ξανακερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια τοπική αυτοδιοίκηση  η οποία έχει κι αυτή μερίδιο στην κατάπτωση της πολιτικής. Όμως, ήδη τα τελευταία χρόνια έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα στο βωμό της εξυγίανσης και της εξοικονόμησης πόρων για το κεντρικό κράτος. Ήρθε η ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει – μαζί βέβαια – με τις δυνάμεις του υπόλοιπου πολιτικού γίγνεσθαι να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες για να κερδηθεί όλος αυτός ο χαμένος χρόνος για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και γενικότερα της χώρας.

 

Προσωπικά ως Δήμαρχος  θέλω να δηλώσω πως νιώθω  ύψιστη τιμή την ανάδειξη μου ξανά στο αξίωμα αυτό, αλλά και μέγιστη ευθύνη να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της εποχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου και τη χάραξη και υλοποίηση της προοπτικής ανάπτυξης του.

 

Μαζί με τους συνεργάτες μου θα εργαστούμε με περίσσιο πάθος για ένα και μοναδικό σκοπό, την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου μας. Την τριαμισαετία που πέρασε κάναμε τα πρώτα βήματα – σίγουρα μεγάλα – στο να ομογενοποιήσουμε τους δύο πρώην Δήμους Προσοτσάνης και Σιταγρών.

Χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια, θα την καταβάλουμε. Θα εργαστούμε με απόλυτη διαφάνεια και εντιμότητα και για τα επόμενα πέντε χρόνια, θέλουμε ο δημότης να γνωρίζει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ του δημοτικού χρήματος. Ζητούμε από τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στα κοινά του Δήμου. Ζητούμε από τους συνδημότες μας να είναι ενεργοί πολίτες στη χάραξη της τοπικής πολιτικής και στην υλοποίηση της.

 

Στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν καταφέραμε να ξεπεράσουμε πάρα πολλά ενδογενή προβλήματα και εσωτερικές αδυναμίες του Δήμου. Στα πέντε που έρχονται θα πρέπει να ξεπεράσουμε – αν είναι δυνατόν- πολλά εξωγενή προβλήματα και εξωτερικές αδυναμίες που εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη πόρων από το Κεντρικό Κράτος αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Κεντρική Διοίκηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλοντας ν΄αναφερθώ στις δυνάμεις της μειοψηφίας του Δήμου μας, θέλω να πώ πως αυτά που καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια έγιναν και με τη δική τους συμπαράσταση κι αρωγή. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το Δήμο μας να τον υπηρετούν από τις θέσεις των Αρχηγών των Παρατάξεων Δήμαρχοι. Η εμπειρία των κ.Αθανασιάδη και Φατράλη είναι γνωστή και πολύτιμη.

 

Για το νέο μας Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύω πως θα εξελιχτεί στο καλύτερο της πολιτικής ιστορίας του Δήμου μας καθώς συνυπάρχουν έμπειροι και γνώστες της Αυτοδιοίκησης αλλά και νέοι με πάθος και όραμα. Εξάλλου παρακαταθήκη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι πολύτιμος οδηγός στη λειτουργία του νέου.

Όμως και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών μας κοινοτήτων καθώς και τα τοπικά Συμβούλια πιστεύω και εύχομαι πως θα εργαστούν σκληρά για την αναβάθμιση και πρόοδο όλων των χωριών του Δήμου μας.

 

-Αναφερόμενος σε όλους όσους εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δήμο μας, θέλω να ζητήσω την εντατικοποίηση της προσπάθειας τους γιατί  πιστεύω πως η συμμετοχή τους στο αποτέλεσμα είναι καθοριστική.

 

-Τέλος- όπως και στην προηγούμενη ορκωμοσία δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα είμαι αμείλικτος σε οποιοδήποτε σημάδι διαφθοράς από οπουδήποτε κι αν προέρχεται αυτό, όπως επιθυμώ το ίδιο αμείλικτοι να είναι όλοι προς εμένα αν λειτουργήσω με αυτόν τον τρόπο.

 

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους του Νομού μας καθώς και στη νέα Αρχή της περιφέρειας και ειδικότερα στον Αντιπεριφερειάχη και τους Δραμινούς Περιφερειακούς Συμβούλους. Ο Δήμος Προσοτσάνης θα είναι δίπλα και μπροστά αν χρειάζεται σε κάθε κοινή προσπάθεια για το συμφέρον της περιοχής μας.

 

Εύχομαι σε όλους τους ορκισθέντες «Σιδεροκέφαλοι» και παραγωγικοί.   

ork1

ork2

dim-orko

dim-ypog


Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα cookies και τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης.