dimosposotsanisheader

Αρχική Πολιτισμός & Αθλητισμός Αθλητικοί Σύλλογοι Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Προσοτσάνης

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Προσοτσάνης

EOSP

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Προσοτσάνης

Τμήμα Αναρρίχησης

ΤΑΧ. ΔΝΣΗ : 662 00 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΗΛ.: 6974747959

Email : - 

https://www.facebook.com/groups/eos.prosotsanis/?fref=ts

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1989.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

α) Η συστηματική καλλιέργεια και διάδοση όλων των μορφών της ορειβασίας, χιονοδρομίας, ποδηλασίας, τριάθλου και η προστασία της Ελληνικής φύσης.
β) Η ανάπτυξη του πνεύματος της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του. 
γ) Η οργάνωση και εκπαίδευση Ειδικής Ομάδας Διάσωσης πολλαπλών αποστολών.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας του έχουν πραγματοποιηθεί αξιόλογες αναβάσεις στα περισσότερα ελληνικά βουνά αλλά και σε πολλά ψηλά του εξωτερικού: ΡΙΛΑ (2925μ), ΒΙΤΟΣΑ (2290 μ), ΠΙΡΙΝ (2914 μ), και ΡΟΔΟΠΗ (2190 μ) της Βουλγαρίας, ΛΕΥΚΟ ΟΡΟΣ (4807 μ), ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ (4478 μ) ΝΙΦΕΤΤΙ (4549 μ), ΚΑΣΤΟΡ (4228 μ.), ΜΟΝΤΕ ΡΟΖΑ (4636 μ), ΜΑΡΜΟΛΑΝΤΑ ( 3343 μ). ΓΚΡΟΣ ΚΛΟΚΝΕΡ (3798 μ) DOM DE GOUTER (4304 μ) στις ’λπεις στο ΑΡΑΡΑΤ (5642 μ), ΟΛΥΜΠΟ (2623μ) και ΑΡΓΑΙΟ της Τουρκίας, στις κορυφές ΙΤΚΟΛ 3500 μ., ΤΣΕΓΙΕΤ 3700 μ. και στη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης ΕΛΜΠΡΟΥΣ (5642 μ) στον Καύκασο της Ρωσίας, στα βουνά ΜΠΟΝΕΤΕ (5020 μ) και ΑΚΟΝΓΚΑΟΥΑ (6050 μ). των ’νδεων στην Αργεντινή, PICO DE OTIZABA (5752 μ), ΙΖΤΑΤΣΙΚΟΥΑΤΛ 5286 μ. στο Μεξικό, στο όρος ΚΑΜΕΡΟΥΝ (4109 μ) στο Καμερούν, RAS DASHEN 4620 μ. στην Αιθιοπία της Αφρικής, διάσχιση του μεγάλου παγετώνα και κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής HUNNADALSHUNKUR (2119μ) στηνΙσλανδία, TRECKING στα ΙΜΑΛΑΪΑ στο Νεπάλ., Ο ΑΟΣ Προσοτσάνης δραστηριοποιείται επίσης στην Αγωνιστική Χιονοδρομία, στην Αγωνιστική Ποδηλασία και στο Αγωνιστικό Ορεινό Τρέξιμο. Διατηρεί ομάδες των παραπάνω αθλημάτων, γίνονται τακτικότατες προπονήσεις και οι αθλητές τους συμμετέχουν στους αγώνες που οργανώνουν οι αντίστοιχες ομοσπονδίες ή άλλοι φορείς. Διαθέτει επίσης ομάδα πολιτικής προστασίας που συμμετέχει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και ως εθελοντές σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η τοπική αυτοδιοίκηση του Νομού μας.

Το έτος 1988, μετά από μια αποτυχημένη προγενέστερη προσπάθεια, με πρωτοβουλία του Τάσου Ζαχαρόπουλου, αρχίζει η διαδικασία ενημέρωσης και εγγραφής μελών, για την ίδρυση του εν λόγω Σωματείου. Απευθυνόμαστε σε παλαιούς αθλητές άλλων αθλημάτων, όπως και σε ανθρώπους που έχουν φυσιολατρικά ενδιαφέροντα. Η ανταπόκριση του κόσμου για να εγγραφεί στο Σωματείο είναι μεγάλη. Στα πρώτα 2 χρόνια ο αριθμός των μελών ξεπερνάει τα120. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη του Συλλόγου διαφαίνονται ευοίωνες. Αλλά τα 120 μέλη που στη συνέχεια γίνονται 180 αδιαφορούν για τον Σύλλογο μη συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του, πλην ελαχίστων που με δύναμη και πάθος προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό.

Ο Σύλλογος αρχίζει να επιδίδεται σε μια πλούσια γκάμα ορεινών αθλημάτων με τους ελάχιστους αθλητές που διαθέτει. Αρχίζει να ασχολείται με την ορεινή πεζοπορία , την παραδοσιακή αναρρίχηση βράχου, την χειμερινή αναρρίχηση χιονιού-πάγου και την χιονοδρομία.

Παρακάτω θα αναφερθούμε στις σημαντικότερες εκδηλώσεις, σχολές ,αναβάσεις και αποστολές που πραγματοποίησε ο Σύλλογος.

1 9 8 9

Επικυρώνεται το καταστατικό μας από το Πρωτοδικείο Δράμας, αναγνωρίζεται από την Γ. Γ. Α.
Πραγματοποιούνται οι πρώτες αναβάσεις στα κοντινά βουνά. Οργανώνεται η πρώτη ανάβαση στοψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Μέλη του Συλλόγου κατακτούν την κορυφή του ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΥΤΙΚΑΣ 2917 μ. υψόμετρο.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΚΟΣΚΑΛΑ

1 9 9 0

Ο Σύλλογος μας οργανώνει τις πρώτες εκδρομές στο εξωτερικό. Το Ιούνιο με 27 άτομα ταξιδεύει για το Μπόροβιτς της Βουλγαρίας, όπου πραγματοποιεί ανάβαση στη κορυφή IRECEK υψ. 2852 μ. στο βουνό ΡΙΛΑ και τον Δεκέμβριο με 4 άτομα στη κορυφή CERNI VRAH υψ. 2290 μ. στο βουνό VITOSA της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

Συμμετέχουμε στη 7η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση που πραγματοποιείται στο Λειβαδίτη Ξάνθης με 18 άτομα και στη Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο με 3 άτομα.

Τον Νοέμβριο οι Χ. Βαρυτιμίδης και Δ.

ΡΙΛΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Βαρυτιμίδου πραγματοποιούν πολυήμερο TRECKING στα ΙΜΑΛΑΊ’ στο ΝΕΠΑΛ.

Τον ίδιο μήνα στα πλαίσια σχολής Ορειβασίας πραγματοποιούνται οι πρώτες αναρριχητικές διαδρομές. Το χειμώνα της ίδιας χρονιάς επισκεπτόμαστε το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού και αρχίζουμε τα πρώτα βήματα χιονοδρομίας.

1 9 9 1

Τον Ιανουάριο πραγματοποιείται η πρώτη χειμερινή διάσχιση του ορεινού συγκροτήματος Φαλακρού.

Το Πάσχα για πρώτη φορά μέλη του Συλλόγου πραγματοποιούν αναρριχητικές διαδρομές στα Μετέωρα και τον Μάιο γίνονται οι πρώτες διαδρομές ΡΑΦΤΙΝΓΚ στο Νέστο.

Τον Σεπτέμβριο συμμετέχουμε στην 8η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση στο Σινιάτσικο με 9 άτομα. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Συλλόγου μας. Πραγματοποιούνται οι πρώτες διαδρομές Ορειβατικού Σκι στο Φαλακρό από τους Α. Ζαχαρόπουλο και Σ. Χατζησυμεών.

1 9 9 2

Το Γενάρη με συμμετοχή 80 ατόμων οργανώνεται μεγάλη εκδήλωση στο καταφύγιο ΚΟΥΡΙ για την κοπή βασιλόπιτας. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται ανάβαση στην κορυφή Μπάμπιτσα 1619 μ. από 22 παιδιά του Συλλόγου με 2 συνοδούς. Τον ίδιο μήνα πραγματοποιείται η πρώτη ανάβαση της ψηλότερης κορυφής των Βαλκανίων ΜΟΥΣΑΛΑ 2925 μ. στη ΡΙΛΑ της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ με Ορειβατικά Σκι. Σταθμός στην ιστορία του Συλλόγου η απόκτηση ενός λεωφορείου 15 θέσεων. Τον Μάρτιο οργανώνεται η πρώτη εκδρομή για τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου , όπου πέρα από τον τουρισμό πραγματοποιούμε χειμερινή ανάβαση στο ορεινό συγκρότημα της ΓΚΑΜΗΛΑΣ , χειμερινή αναρριχητική διαδρομή στην ορθοπλαγιά της Αστράκας και διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου. Τον Απρίλη πραγματοποιείται ΡΑΦΤΙΝΓΚ στα νερά του Νέστου ποταμού και ακολουθούν αρκετές επαναλήψεις τη ίδια χρονιά. Το Μάιο με συμμετοχή 9 ατόμων επισκεπτόμαστε τον ’γιον Όρος και ανεβαίνουμε στον ’θω 2033 μ

Τον ίδιο μήνα συμμετέχουμε στην 9η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση στη Κομοτηνή με 7 άτομα.

Το καλοκαίρι γίνεται στο Φαλακρό η πρώτη Ορειβατική Κατασκήνωση Νέων στο Φαλακρό διάρκειας 8 ημερών.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιείται η πρώτη ορειβατική αποστολή σε βουνά του εξωτερικού

Στόχος της πρώτης αποστολής είναι το ψηλότερο βουνό των ’λπεων ΛΕΥΚΟ ΟΡΟΣ υψ. 4807 μ. στη Γαλλία και το δυσκολότερο βουνό των ’λπεων το ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ υψ. 4478 μ. Οι αναβάσεις έχουν επιτυχία και στη συνέχεια πραγματοποιείται μεγάλος τουριστικός γύρος στην Ιταλία.

Το Σεπτέμβριο συμμετέχουμε στη Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα όπου πραγματοποιούμε αξιόλογες αναρριχητικές διαδρομές.

1 9 9 3

Συμμετοχή αθλητών μας στους τρεις πανελλήνιους αγώνες Ορειβατικού Σκι. Σπουδαίες χειμερινές αναβάσεις και αναρριχητικές διαδρομές στον Όλυμπο και σε άλλα Ελληνικά βουνά. Διασχίσεις με ορειβατικά σκι των μεγάλων ορεινών συγκροτημάτων της Βουλγαρίας ΡΙΛΑ και ΠΙΡΙΝ. Ιδρύεται ομάδα ορεινής ποδηλασίας η οποία συμμετέχει στους Αγώνες με πολλές διακρίσεις.

Συμμετέχουμε στην 10η Βορειοελλαδική Συνάντηση που έγινε στα Πιέρια με 13 άτομα, στη Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στο Παγγαίο με 14 άτομα και στη Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στο Σινιάτσικο με 4 άτομα. Στο Φαλακρό πραγματοποιείται η 2η Ορειβατική Κατασκήνωση Νέων.

1 9 9 4

Τον Φεβρουάριο ο Τάσος Ζαχαρόπουλος σε συνεργασία με τους αναρριχητές Α. Μπουγιουκλού και Θ. Χατζηζυρλής πραγματοποιούν νέα αναρριχητική διαδρομή στο Φαλακρό υψ.9 00 μ. Για το άνοιγμα της διαδρομής χρειάστηκαν22 ώρες συνεχούς κίνησης στο βουνό.

Συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι. Η Τρίτη Ορειβατική Κατασκήνωση Νέων με παιδιά από Δράμα και Προσοτσάνη γίνεται στο Παρθένο Δάσος Παρανεστίου. Οργανώνουμε αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Προσοτσάνης.

ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΟΥ & ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

1 9 9 5

Συμμετέχουμε στο Πανελλήνιο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι. Οργανώνουμε τον δεύτερο αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ΄΄ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 1995΄΄. Πραγματοποιούμε την δεύτερη απόστολή στις ’λπεις με αναβάσεις στο ΜΟΝΤΕ ΡΟΖΑ υψ. 4636 μ. και τη δεύτερη αναρριχητική διαδρομή στο ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ ΄΄κόψη ΧΟΡΝΛΙ΄΄ 1250 μ. 3ου βαθμού δυσκολίας. Ακολουθεί μεγάλη τουριστική βόλτα στην Ευρώπη. Επισκεπτόμαστε την κοιλάδα του ΣΑΜΟΝΙ, την ΛΥΩΝ, το ΠΑΡΙΣΙ, την DISNEY LAND στη ΓΑΛΛΙΑ την ΠΙΖΖΑ το ΜΠΑΡΙ και άλλες πόλεις της ΑΛΠΕΙΣ ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ) ΕΛΒΕΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ. Στην Ελατιά οργανώνουμε την 4η Ορειβατική Κατασκήνωση Νέων.

1 9 9 6

Οι ορειβάτες του συλλόγου Δημήτρης Νταιάκης και Τάσος Ζαχαρόπουλος ταξιδεύουν στην νοτιοδυτική Ρωσία και κατακτούν τις κορυφές του ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΙΤΚΟΛ 3500 μ., ΤΣΕΓΙΕΤ 3700 μ. και τη ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης ΕΛΜΠΡΟΥΣ 5642 μ.

Η Ορειβατική Κατασκήνωση Νέων γίνεται στην Ελατιά με μεγάλη επιτυχία.

ΚΑΥΚΑΣΟΣ - ΡΩΣΙΑ

1 9 9 7

Συμμετέχουμε στους πανελλήνιους και στους βαλκανικούς Αγώνες Ορειβατικού Σκι.

Τα γραφεία του Συλλόγου μεταφέρονται στο Εθνικό Γυμναστήριο Προσοτσάνης όπου κατασκευάζεται Αναρριχητική Πίστα και δημιουργείται Ομάδα Αγωνιστικής Αναρρίχησης .

Οργανώνουμε περιφερειακούς Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης στη πίστα Τσακίρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει την οργάνωση μεγάλης

Ορειβατικής Αποστολής στη Νότια Αμερική με στόχο την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Αμερικανικής Ηπείρου ΑΚΟΝΚΑΓΚΟΥΑ 6949 μ. στο ορεινό συγκρότημα των ’νδεων. Η ομάδα αρχίζει την προετοιμασία πραγματοποιώντας αναβάσεις και αναρριχήσεις σε Ελληνικά και Βουλγαρικά Βουνά.

Η παιδική Κατασκήνωση γίνεται στα Μετέωρα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία πέρα από τα μαθήματα αναρρίχησης στους βράχους των Μετεώρων και τις αναβάσεις σε κορυφές της Πίνδου να απολαύσουν κολύμβηση και καγιάκ στη λίμνη του Ταυρωπού στο νομό Καρδίτσας.

Ανάβαση στον ’θω 2033 μ. από 6 ορειβάτες του Συλλόγου μας.

1 9 9 8

Τον Ιανουάριο ταξιδεύει για την Αργεντινή η ομάδα της Αποστολής που απαρτίζεται από τους Δ. Νταιάκη, Αν. Ζαχαρόπουλο, Αργ. Κοζία από τον Ορειβατικό Προσοτσάνης, Γ.Παρσαλίδη από τον ΕΟΣ ΔΡΑΜΑΣ και Χρ. Κωστίδη από τον ΕΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Εκεί πραγματοποιείται επιτυχή ανάβαση στην κορυφή Μπονέτε 5020 μ,. Στη συνέχεια πολιορκούμε την ΑΚΟΝΚΑΓΚΟΥΑ για 10 ημέρες αλλά οι χείριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια λίγο πιο πάνω από την προωθημένη κατασκήνωση σε υψόμ. 6050 μ. Το καλοκαίρι γίνεται η ετήσια Παιδική Κατασκήνωση στα Μετέωρα, οργανώνεται το Αναρριχητικό πεδίο Ξηροποτάμου.

1 9 9 9

Η χρονιά αρχίζει με μια δύσκολη ανάβαση στη κορυφή ΒΙΧΡΕΝ 2914 μ . στο ΠΙΡΙΝ της Βουλγαρίας. Συμμετέχουμε στους περιφερειακούς και στους πανελλήνιους Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης , αποκομίζοντας πολλά χρυσά και ασημένια μετάλλια.

Δημιουργείται Ομάδα Ορεινής Διάσωσης από 5 ορειβάτες του Συλλόγου μας.

Τον Ιούνιο γίνεται η καθιερωμένη πλέον ετήσια παιδική Κατασκήνωση στα Μετέωρα και στο Πήλιο. Τον Ιούλιο οργανώνεται αποστολή στις Ιταλικές και Ελβετικές ’λπεις, όπου πραγματοποιούνται αναβάσεις στη ψηλότερη κορυφή της Ιταλίας ΝΙΦΕΤΤΙ 4549 μ. και στο θρυλικό ΜΑΤΕΡΧΟΡΝ 4478 μ.

ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ - ΕΛΒΕΤΙΑ

2 0 0 0

Τον Γενάρη στη γιορτή του Συλλόγου " ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ" βραβεύονται οι καλύτεροι αθλητές του Συλλόγου μας για το έτος 1999, Στεργιάκου Χρύσα, Τύρλα Ελένη, Ζαχαροπούλου Θεοδώρα. Ανοίγονται νέες χειμερινές αναρριχητικές διαδρομές στο Φαλακρό «ΙΟΣ» 400 μ ΙΙΙ/2/Μ2+, «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» 1000 μ. V/2/Μ4, «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ» 1000 μ. V/2/Μ4, «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» 550 μ. ΙΙ+/2/Μ2.

Τον Φεβρουάριο πραγματοποιείται μεγάλη Ορειβατική Αποστολή στο Μεξικό με συμμετοχή από τον Σύλλογο μας του Αργύρη Κοζία. Στο Μεξικό κατακτούνται η ψηλότερη κορυφή της χώρας PICO DE OTIZABA 5752 μ. και η κορυφή ΙΖΤΑΤΣΙΚΟΥΑΤΛ 5286 μ.

Τον Ιούνιο πραγματοποιείται η Παιδική Ορειβατική Κατασκήνωση με αναβάσεις στον Όλυμπο, το Καϊμακτσαλάν, την Πίνδο και αξιόλογες αναρρηχιτικές διαδρομές στα Μετέωρα.

Τον Ιούλιο ο ορειβάτης μας Αργύρης Κοζίας συμμετέχοντας σε αποστολή στο Καύκασος της Ρωσίας όπου πραγματοποιεί αναβάσεις στις κορφές Τσεγιέτ 3700 μ. και Έλμπρους 5642 μ.

Στους αγώνες αγωνιστικής αναρρίχησης η ομάδα θριαμβεύει αποκομίζοντας πολλά μετάλλια.

Στο τέλος της χρονιάς λαμβάνουμε κατάσταση της Γ.Γ.Α. που μας κατατάσσει 14ους στην πανελλήνια βαθμολογία, σύμφωνα με την δράση μας για το 2000

2 0 0 1

Στην εκδήλωση "κοπή βασιλόπιτας" όπου παραβρέθηκαν όλα σχεδόν τα μέλη του Συλλόγου και αρκετοί φίλοι , βραβεύτηκαν οι καλλίτεροι αθλητές μας με βάση την δράση τους για το έτος 2000. Συγκεκριμένα οι Στεργιάκου Χρύσα, Καλαϊτζίδου Αντελίνα, Ζαχαροπούλου Θεοδώρα και Τύρλα Ελένη για τις διακρίσεις τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης και ο Κοζίας Αργύρης για τις αναβάσεις του σε ψηλά βουνά του εξωτερικού.

Οι αναρριχητές Τ. Ζαχαρόπουλος και Γ. Ερμείδης πραγματοποιούν νέα χειμερινή αναρριχητική διαδρομή στο Φαλακρό στο πεδίο "Κορυφή Φαραγγιού" που την ονομάζουν « ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ ».

Έπειτα από μια μεγάλη προσπάθεια για την συλλογή υλικού και τον εξοπλισμό των διαδρομών, εκδίδεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας, ο Αναρριχητικός Οδηγός Φαλακρού.

Τον Μάιο με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 13 ατόμων οργανώνεται η πρώτη Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου. Διεξάγεται το πανελλήνιο και ταυτόχρονα το βαλκανικό πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, όπου η αθλήτρια μας Στεργιάκου Χρύσα κατατάσσεται 1η στο παννελλήνιο Πρωτάθλημα στη κατηγορία γυναικών και 4η στο βαλκανικό Πρωτάθλημα, η Καλαϊτζίδου Αντελίνα 2η στην κατηγορία νεανίδων και η Ζαχαροπούλου Θεοδώρα 3η στην κατηγορία κορασίδων.

Το Ιούνιο η αθλήτρια μας Χρύσα Στεργιάκου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης, που πραγματοποιείται στο ΙΜΣΤ της Αυστρίας.

Οι Κοζίας Αργύρης και Χατζόπουλος Κώστας κατάφεραν στις 4 και 5 Ιουλίου 2001 να πατήσουν την ψηλότερη κορυφή του Όρους Αργαίος 3917 μ. στην Καππαδοκία της Τουρκίας.

Αναρριχητές του Συλλόγου μας αρχίζουν την δημιουργία και τον εξοπλισμό νέου αναρριχητικού πεδίου στην Αλιστράτη, έπειτα από χρηματοδότηση της Α.Ε. Διαχείρισης Σπηλαίου Αλιστράτης.

Το Σεπτέμβριο συμμετέχουμε στην πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα με 15 αναρριχητές όπου πραγματοποιούνται αξιόλογες διαδρομές. Διεξάγεται επίσης και ο 3ος πανελλήνιος Αγώνας ΒΟULDERING που είναι ταυτόχρονα και ο 2ος Βαλκανικός. Η Χρύσα Στεργιάκου κατέλαβε την 3η θέση και η Θεοδώρα Ζαχαροπούλου 4η στην πανελλήνια κατάταξη.

Η επταμελή πλέον Ομάδα Ορεινής Διάσωσης εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών στην Δνση Πολιτικής Προστασίας.

Στο 1ο Αγώνα Κυπέλλου Αγ. Αναρρίχησης που διεξάγεται στη Λάρισα, η Στεργιάκου Χρύσα έρχεται 1η στη κατηγορία γυναικών και η Θεοδώρα Ζαχαροπούλου 1η στη κατηγορία κορασίδων.

Τον Νοέμβρη πραγματοποιούνται μεγάλη διάσχιση του ορεινού συγκροτήματος Πιρίν Βουλγαρίας από 15 ορειβάτες και 3 πολύωρες διασχίσεις του Φαλακρού.

Στον 2ο Αγώνα Κυπέλλου Αγ. Αναρρίχησης που διεξάγεται στο Βόλο, αφού κατακτούν την πρώτη θέση ανακηρύσσονται κυπελλούχοι η Χρύσα Στεργιάκου στη κατηγορία Γυναικών και η Θεοδώρα Ζαχαροπούλου στη κατηγορία Κορασίδων.

2 0 0 2

Η χρονιά αρχίζει με το "άνοιγμα" δύο νέων χειμερινών αναρριχητικών διαδρομών στις ορθοπλαγιές του Φαλακρού: «VICTORY» 600 μ. ΙΙ/2/Μ2 από τους Δ. Νταϊάκη, Ι Ζαφειρόπουλο και «Χαμένα Γάντια» ΙΙ/2/Μ3 από τους Χρ. Παπαδόπουλο και Α. Ζαχαρόπουλο.

Στην κοπή βασιλόπιτας που είναι η κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας βραβεύονται οι αθλητές αγωνιστικής Αναρρίχησης Ντίνας Αθ. Στεργιάκου Χρ. και Ζαχαροπούλου Θ.

Η εκδρομή στη Βουλγαρία με συμμετοχή 15 ατόμων και η ανάβαση στη κορυφή ΜΟΥΣΑΛΑ 2925 μ.

της Ρίλα από τους ορειβάτες είναι το κορυφαίο ορειβατικό γεγονός του Φεβρουαρίου.

Η εντατική προπόνηση από τους αθλητές μας ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος Αγωνιστικής Αναρρίχησης και η πρώτη επίσκεψη στους βράχους των Μετεώρων για το 2002 από τους αναρριχητές μας όπου πραγματοποίησαν αξιόλογες διαδρομές επισκιάζουν την υπόλοιπη ορειβατική δράση του Μαρτίου.

Τον Απρίλιο στο περιφερειακό πρωτάθλημα Αγ. Αναρρίχησης που έγινε στη Κομοτηνή Η Χρύσα Στεργιάκου κατατάχθηκε 1η στη κατηγορία γυναικών, η Καλαϊτζίδου Αντελίνα 1η στη κατηγορία νεανίδων και η Ζαχαροπούλου Θεοδώρα 1η στη κατηγορία κορασίδων.

Τον Μάιο οχταμελή ομάδα αναρριχητών επισκέπτονται την Κάλυμνο για μια εβδομάδα όπου επαναλαμβάνουν αρκετές διαδρομές. Οργανώνουν επίσης ένα νέο αναρριχητικό πεδίο με 11 διαδρομές το οποίο ονομάζουν .

Στον πανελλήνιο αγώνα Αγ. Αναρρίχησης η Χρύσα Στεργιάκου έρχεται πρώτη στη κατηγορία γυναικών, η Αντελίνα Καλαϊτζίδου δεύτερη στη κατηγορία νεανίδων και η Θεοδώρα Ζαχαροπούλου δεύτερη στη κατηγορία κορασίδων. Συνέχεια στις επιτυχίες έχουμε με την Χρύσα όπου στο βαλκανικό πρωτάθλημα δυσκολίας που γίνεται στη Κόνιτσα κατατάσσεται 4η.

Στα Σκόπια στα πλαίσια του Βαλκανικού Κυπέλλου δυσκολίας η Χρύσα Στεργιάκου παίρνει το χρυσό μετάλλιο αφού κατατάσσεται 1η. Είναι πρώτη φορά που Έλληνας αναρριχητής καταφέρνει να πάρει 1η θέση σε βαλκανικό αγώνα.

Σάββατο 13.7.2002 ημέρα σταθμός για τον Σύλλογο μας αλλά και για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας. Διοργανώνεται ο1ος αγώνας του 4ου Κυπέλλου αγωνιστικής αναρρίχησης BOULDERING στις νεοκατασκευασμένες αναρριχητικές πίστες του Δήμου Προσοτσάνης. Συμμετείχαν 43 αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλη την Ελλάδα . Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί θεατές οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το πρωτόγνωρο θέαμα. Στην κατηγορία γυναικών διακρίθηκε η αθλήτρια του Συλλόγου μας Χρύσα Στεργιάκου ή οποία κατέλαβε την 3η θέση.

Το μεγάλο ταξίδι του Συλλόγου μας ήταν φέτος στις ’λπεις. Στην Ιταλία επισκεφθήκαμε την περιοχή των Δολομιτών. Εκεί πραγματοποιήσαμε πεζοπορική διαδρομή στο όρος Πομανιόν . Την επόμενη μέρα ήρθε η σειρά την Μαρμολάντα της βασίλισσας των Δολομιτών που με ύψος 3343 μ. είναι η ψηλότερη των Δολομιτών.

Ο καιρός ήταν άστατος, η διαδρομή ήταν με αρκετές τεχνικές δυσκολίες. Παρ΄ όλα αυτά οι Τάσος Ζαχαρόπουλος και Χρήστος Παπαοικονόμου με 5 ακόμη ορειβάτες από την Θεσσαλονίκη ύψωσαν την ελληνική σημαία στην κορυφή Πένια 3343 μ. Την επόμενη ημέρα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ημερήσια εκδρομή με το αυτοκίνητο όπου επισκεφθήκαμε την λίμνη ΜΙΖΟΥΡΙΝΑ και άλλες μικρότερες αλλά το ίδιο όμορφες και την περιοχή Εθνικού Δρυμού των Δολομιτών.

Ο επόμενος στόχος ήταν το βουνό ΓΚΡΟΣ ΚΛΟΚΝΕΡ Η ΨΗΛΌΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΉ ΤΗΣ Αυστρίας 3798 μ. όπου μετά από διήμερη πολιορκία καταφέραμε να πατήσουμε την κορυφή του. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε για το Παρίσι όπου θα επισκεφθούμε την DISNEY LAND και το ιστορικό κέντρο του Παρισιού. Το ταξίδι συνεχίζεται για το Σαμονί . Η κακοκαιρία δεν μας επιτρέπει ανάβαση στο Λευκό Όρος . Το ταξίδι τελειώνει με επίσκεψη στις όμορφες Ιταλικές πόλεις Αόστα, Πάντοβα και Βενετία.

Στις 21 Σεπτεμβρίου στη Καλαμπάκα συμμετέχουμε με 5 αθλητές στον 3ο αγώνα του 4ου Κυπέλλου BOULDERING. Η Στεργιάκου Χρύσα καταφέρνει για πρώτη φορά σε αγώνα BOULDER να πάρει την 1η θέση. Η Ζαχαροπούλου Θεοδώρα κατατάσσεται 5η και η Καλαϊτσίδου Αντελίνα 6η. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση. Την Κυριακή 23 Σεπτ. 3 σχοινοσυντροφιές από τον Σύλλογο μας τον βράχο των Μετεώρων "ΚΑΜΠΑΝΑ" και με επιτυχία ολοκληρώνουν τις διαδρομές τους.

Το Οκτώβριο πραγματοποιείτε ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας ΒΟULDER στην Κόρινθο. Μετά και από αυτόν τον αγώνα στην γενική κατάταξη του Κυπέλλου έχουμε: 3η την Χρύσα Στεργιάκου, 4η την Θεοδώρα Ζαχαροπούλου και 6η την Καλαϊτζίδου Αντελίνα. Το κορυφαίο όμως αθλητικό γεγονός του μήνα είναι η συμμετοχή της Χρύσας Στεργιάκου με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων αγωνιστικής αναρρίχησης που έγινε στη Γαλλία. Η αθλήτρια μας κατάφερε να καταταχθεί 16η.

Τον Νοέμβρη έπειτα από τους δύο αγώνες Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης έχουμε τις παρακάτω διακρίσεις: 1η στη κατηγορία γυναικών την Χρύσα Στεργιάκου, 2η στην κατηγορία νεανίδων την Καλαϊτζίδου Αντελίνα και 1η στη κατηγορία κορασίδων την Θεοδώρα Ζαχαροπούλου. Το αθλητικό γεγονός όμως που επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα όχι μόνο του μήνα άλλά και όλης της χρονιάς είναι η 4η θέση της Χρύσας στο Πανευρωπαϊκό Αγώνα Κυπέλλου στη Βουλγαρία. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η παραπάνω επίδοση είναι η κορυφαία αναρριχητική διάκριση όλων των εποχών από Έλληνα αναρριχητή.

Το αθλητικό γεγονός που ξεχωρίζει τον μήνα Δεκέμβριο είναι η καινούργια χειμερινή αναρριχητική διαδρομή που έγινε στο Φαλακρό με δύσκολες καιρικές συνθήκες . Η διαδρομή ονομάστηκε "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ" 400 μ. ΙΙ/2/Μ3. Δράστες οι βετεράνοι ορειβάτες Τάσος Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Νταϊάκης.

2 0 0 3

Στη Γενική Συνέλευση- Κοπή βασιλόπιτας παρευρέθηκε πολύς κόσμος. Η επίδειξη Αγωνιστικής Αναρρίχησης από τους μικρούς αθλητές μας και η βράβευση των καλλίτερων αθλητών του Συλλόγου μας ( Στεργιάκου, Καλαϊτζίδου, Ζαχαροπούλου, Ντίνα και Κοζία) άφησαν τις καλλίτερες εντυπώσεις σ΄ όλους τους καλεσμένους.

Οι αθλητές Βαρυτιμίδης Βασίλης και Αποστολίδης Γιώργος συμμετέχουν στο πανελλήνιο Αγώνα και στο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι που γίνεται στο Καρπενήσι και στο Σέλι αντίστοιχα.

Ο Αλπινιστής του Συλλόγου μας Αργύρης Κοζίας πραγματοποιεί ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Καμερούν 4109 μ.

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΖΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΜΕΡΟΥΝ στην Αφρική και διάσχιση του μεγάλου παγετώνα στην Ισλανδία, κατακτώντας την ψηλότερη κορυφή της HUNNADALSHUNKUR 2119 μ.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται το περιφερειακό πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης. Διακρίθηκαν οι παρακάτω αθλητές: Στεργιάκου Χρύσα 1η στη κατηγορία Γυναικών, Ζαχαροπούλου Θεοδώρα 1η στη κατηγορία Νεανίδων, Καλαϊτζίδου Αντελίνα 2η στη κατηγορία Νεανίδων, Αποστολίδης Γεώργιος 3ος στη κατηγορία Εφήβων, Καλόφας Πέτρος 1ος στη κατηγορία παμπαίδων, Κολομπρατσίδης Κώστας 2ος στη κατηγορία παμπαίδων και Πατσίδης Θανάσης 3ος στη Κατηγορία παμπαίδων.

Τον Μάιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικής αναρρίχησης η ομάδα μας είχε πολύ καλές επιδόσεις. Διακρίθηκαν οι Καλόφας Πέτρος 1ος στη κατηγορία παμπαίδων, Πατσίδης Αθανάσιος 3ος στη κατηγορία παμπαίδων. Ζαχαροπούλου Θεοδώρα και Καλαϊτζίδου Αντελίνα 2ες στην κατηγορία νεανίδων και Χρύσα Στεργιάκου 1η στη κατηγορία γυναικών.

Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων αγωνιστικής αναρρίχησης η Ζαχαροπούλου Θεοδώρα κατατάσσεται 3η στη κατηγορία κορασίδων και η Καλαϊτζίδου Αντελίνα 3η στη κατηγορία νεανίδων.

Το Ιούλιο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Προσοτσάνης ο Σύλλογος μας διοργανώνει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός όλης της χρονιάς. Το Βαλκανικό πρωτάθλημα αναρρίχησης BOULDERING και ταυτόχρονα τον 2ο αγώνα του πανελλήνιου Κυπέλλου BOULDERNGκαι τον 2ο αγώνα JUNIOR BOULDERING.

Στη κατηγορία JUNIOR συμμετέχουν παιδιά μόνο από την Προσοτσάνη. Στην κατάταξη έχουμε:

ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1ος ΧΟΥΣΜΕΚΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 1η ΠΕΛΕΧΡΑ ΝΤΑΝΙΕΛΑ

2ος ΚΑΛΟΦΑΣ ΠΕΤΡΟΣ 2η ΜΕΛΑΔΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

3ος ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 3η ΤΥΡΛΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Από 1 έως και 17 Αυγούστου πραγματοποιείται το μεγάλο ταξίδι στις χώρες: Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Πέρα από το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον οι Τάσος Ζαχαρόπουλος και Θεοδώρα Ζαχαροπούλου πραγματοποιούν δύσκολες αλπικές αναβάσεις στις κορυφές DOME DE GOUTER 4304 μ. των ’λπεων και ΑΝΕΤΟ 3407 μ. των Πυρηναίων μαζί με την Νάνα Λουίζη.

Τον Σεπτέμβριο συμμετέχουμε στον 3ο Αγώνα bouldering στη Λειβαδιά. Στον Αγώνα JUNΙΟR έχουμε πολλές διακρίσεις.

Στη μικρή κατηγορία έχουμε 1ο τον ’γγελο Χουσμεκιάρη, στη μεγάλη κατηγορία έχουμε 2ο τον Αχιλλέα Ζαχαρόπουλο και 3ο τον Πέτρο Καλόφα. Στη κατηγορία κοριτσιών έχουμε 1η την Μπόρου Μαρία και 2η την Χουσμεκιάρη Γεωργία.

Στο 11ο Κύπελλο Ελλάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης που γίνεται στο Βόλο και στη Λάρισα έχουμε πολλές διακρίσεις: Στην κατηγορία παμπαίδων έχουμε 2ο τον Πέτρο Καλόφα και 3ο τον Θανάση Πατσίδη. Στην κατηγορία κορασίδων 1η την Ζαχαροπούλου Θεοδώρα , Στην κατηγορία νεανίδων 2η την Αντελίνα Καλαϊτζίδου και στη κατηγορία γυναικών 2η την Χρύσα Στεργιάκου.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου διοργανώνουμε με ΙΣΛΑΝΔΙΑ - HUNNADALSHUNKUR 2119 μ επιτυχία το ASTROPARTY. Ο Σύλλογος Αστρονομίας Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει να μας διαφωτίσει για το Ηλιακό μας Σύστημα. Έπειτα από την οπτικοακουστική παρουσίαση του θέματος θα ακολουθούσε και παρατήρηση των άστρων με τηλεσκόπια αλλά δυστυχώς δεν μας το επέτρεψε ο καιρός.

Ο Σύλλογος ανακηρύσσεται 2ος στην πανελλήνια κατάταξη Αγωνιστικής Αναρρίχησης για το 2003.

Αρχίζει η προετοιμασία των αθλητών μας με εντατική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο χιονοδρομικό κέντρο για να συμμετέχουν με επιτυχία στους αγώνες του 2004.

2 0 0 4

Τα γεγονότα που ξεχωρίζουν τον μήνα Ιανουάριο είναι:

α. Η Γενική Συνέλευση των μελών, ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και κοπή βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν πολλοί αθλητές μας που διακρίθηκαν στην Αγωνιστική Αναρρίχηση και η Θεοδώρα Ζαχαροπούλου που πραγματοποίησε την ψηλότερη ανάβαση για το 2003 στις ’λπεις και συγκεκριμένα στην κορυφή DOM DE GOUTER 4304 μ.

Τον Μάιο συμμέχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης όπου ανακηρύσσονται πρωταθλητές Ελλάδας οι : Μελενεκλής Γεώργιος στη κατηγορία Παμπαίδων, Αποστολίδης Γεώργιος στη κατηγορία Εφήβων, Τεμιραχίδου Όλγα στη κατηγορία πανκορασίδων, Ζαχαροπούλου Θεοδώρα στη κατηγορία κορασίδων και πολλές άλλες 2ες και 3ες θέσεις..

Το Ιούνιο πραγματοποιείτε ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων Μουσαλά 2925 μ. στο βουνό Ρίλα της Βουλγαρίας και μάλιστα με χειμερινές συνθήκες από τους μικρούς ορειβάτες μας Ζαχαρόπουλο Αχιλλέα 10 ετών και Μελενεκλή Γιώργο 12 ετών.

Τον Ιούλιο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΡΙΛΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ του δήμου Προσοτσάνης διοργανώνουμε τους Πανελλήνιους Αγώνες bouldering Αγωνιστικής Αναρρίχησης. H μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ΄ όλη την Ελλάδα και η άρτια οργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές.

Οι αθλητές μας Στεργιάκου Χρύσα, Ζαχαροπούλου Θεοδώρα και Αποστολίδη Γιώργο συμμετέχουν με την Εθνική ομάδα στους βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν στο Βελιγράδι και κατάφεραν και οι τρεις να πάρουν τρίτη θέση ο καθένας στη κατηγορία του.

Τον Αύγουστο οι ορειβάτες μας Χατζόπουλος Κώστας και Κοζίας Αργύρης που συμμετείχαν σε ξεχωριστές αποστολές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν και οι δύο επιτυχή ανάβαση στο όρος Αραράτ υψ. 5.137 μ. της Τουρκίας.

Πραγματοποιούμε εκδρομή στο Παρθένο Δάσος Ροδόπης όπου πέρα από τ΄ άλλα, οι μικροί ορειβάτες Μελενεκλής Γιώργος και Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας κατορθώνουν να το διασχίσουν με ποδήλατα.

Τον Σεπτέμβριο οι αθλητές μας Στεργιάκου Χρύσα, Ζαχαροπούλου Θεοδώρα και Αποστολίδης Γιώργος συμμετέχουν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων στη Βουλγαρία. Την καλύτερη διάκριση μας φέρνει η Στεργιάκου Χρύσα με την 4η θέση στους αγώνες ταχύτητας,

Συμμετέχουμε στην πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα με 14 αναρριχητές.

Το Οκτώβριο οι μικροί ορειβάτες μας Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος και Μελενεκλής Γιώργος κατακτούν και την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα υψ 2917 μ στον Όλυμπο.

Συμμετέχουμε στους Αγώνες BOULDERING Αναρρίχησης στην Κόρινθο και στον 1ο Αγώνα Κυπέλλου δυσκολίας στη Λάρισα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ταξιδεύουμε για την Αθήνα όπου πραγματοποιείται ο 2ος και τελευταίος Αγώνας Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης με τις παρακάτω διακρίσεις για τους αθλητές μας:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1η Βουλβουτζή Κορνηλία 1η Ζαχαροπούλου Θεοδώρα

2η Παρλαπούνη Ηλιάνα 2η Τσίρκου ’ννα

3η Πελέχρα Ντανιέλα 3η Τεμιραχίδου Όλγα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ

1η Στεργιάκου Χρύσα 1ος Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας 1ος Αποστολίδης Γιώργος

Ο Ορειβατικός Προσοτσάνης στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας για το 2004 στην Αγωνιστική Αναρρίχηση

Τον Δεκέμβριο αρχίζει η χιονοδρομική περίοδος όπου κάθε Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος μεταφέρει και εκπαιδεύει τους μικρούς και μεγάλους αθλητές του στη χιονοδρομία. Στόχος μας η δημιουργία αθλητικής ομάδας ορειβατικού σκι.

2 0 0 5

Οργανώνουμε τον Πανελλήνιο Αγώνα Ορειβατικού Σκι, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα. Από τον Σύλλογο μας συμμετείχαν οι αθλητές Αποστολίδης Γιώργος και Παπανδρέου Ανδρέας.

Ο Αργύρης Κοζίας διοργανώνει ορειβατική αποστολή στην Αιθιοπία με συμμετοχή άλλων 3 ορειβατών από την Θεσσαλονίκη το διάστημα από 13 έως και 26 Φεβρουαρίου. Εκεί πραγματοποιούν ανάβαση στο όρος RAS DASHEN 4620 μ.

Ο Τάσος Ζαχαρόπουλος με αναρριχητές από άλλους Συλλόγους ταξιδεύει για την Βουλγαρία, όπου στο όρος Ρίλα θα πραγματοποιήσει αξιόλογες παγοαναρριχητικές διαδρομές στους παγοκαταρράκτες της Σκακάβιτσας.

Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιείτε ο πρώτος Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης Πάγου στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας στο Φαλακρό. Μοναδική γυναικεία συμμετοχή η Θεοδώρα Ζαχαροπούλου ΕΟΣ Προσοτσάνης. Στην κατάταξη των ανδρών είχαμε: 1ος Χτενάς Αθανάσιος ΛΟΧ Καβάλας, 2ος Σταμπόλης Δανιήλ ΕΟΣ Κομοτηνής και 3ος Ρίπης Περικλής ΕΟΣ Χαλκίδας.

Τον Απρίλιο στους περιφερειακούς αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης ο Σύλλογος μας για άλλη μία φορά θριαμβεύει αποκομίζοντας πολλές νίκες:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1ος ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΙΛΕΑΣ 1ες ΤΕΜΙΡΑΧΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

2ος ΓΑΤΣΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΒΟΥΛΒΟΥΤΖΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1ος ΜΕΛΕΝΕΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1η ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

2ος ΚΑΛΟΦΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

2η ΤΣΙΡΚΟΥ ΑΝΝΑ

3η ΔΙΚΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το Σάββατο 14 Μαίου ο Σύλλογος μας για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαία ο πολυνίκης Σύλλογος για το 2004. Αποκομίζοντας συνολικά 3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλια, συνεχίζει να είναι το φαβορί για την νέα αθλητική χρονιά.

Τον Μάιο επίσης συμμετέχουμε με 5 αθλητές στους 1ους διεθνής ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνει ο Δήμος Προσοτσάνης.

Στους αγώνες κυπέλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης το Φθινόπωρο ο Ορειβατικός Προσοτσάνης σαρώνει τα μετάλλια έπειτα από τις διακρίσεις των: Στεργιάκου Χρύσας, Ζαχαροπούλου Θεοδώρας, Τεμιραχίδου Όλγας, Βουλβουτζής Κορνηλίας, Αποστολίδη Γεώργιο, Μελενεκλή Γεώργιο και Ζαχαρόπουλου Αχιλλέα.

Στο τέλος της χρονιάς ο Ορειβατικός Προσοτσάνης ανακυρήσσεται πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αγωνιστική Αναρρίχηση!

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα cookies και τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης.